top of page

Art exhibition: We Will Dance Again by James Whistler

We Will Dance Again is een postercampagne, door de aan de HKU-afgestudeerde James Whistler, die het belang van de clubcultuur markeert en vecht voor de club als een veilige ruimte voor gemeenschappen en een ontwerp ruimte voor de creatieve scene.

Expositie start 27-02-2022 bij WNKL!

Art exhibition: We Will Dance Again by James Whistler

James Whistler is een grafisch ontwerper die vorig jaar afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als afstudeeropdracht startte hij een project om het belang van de clubcultuur onder de aandacht te brengen. Een sector die het tijdens de pandemie het zwaarst te verduren heeft gehad van de getroffen sectoren. James gaf deze sector een stem via zijn postercampagne, die resoneerde met de raveflyer-cultuur van de vroege jaren 80 en 90.

Art exhibition: We Will Dance Again by James Whistler

De poster reeks bevat veel visuele en inhoudelijke verwijzingen naar de beeldtaal van de clubcultuur door de jaren heen. Van de opkomst van acid posters en rave flyers in het begin van de jaren tachtig tot de wereldwijde explosie van deze beweging in de jaren negentig. "Door de analoge doeken van flyers en posters te gebruiken, wil ik een ode aan het nachtleven creëren door de schoonheid van deze scène te schetsen zonder het respect voor de ouderwetse esthetiek te verliezen. Een visuele reis door de rol van grafisch ontwerp binnen de clubcultuur." - James Whistler

Texel kent geen echte clubcultuur maar de jonge creatievelingen op het eiland verlangen wel degelijk naar meer uitgaansactiviteiten en plekken op het eiland. Een plek om te ontmoeten, te verbinden, te creëren en te ontsnappen. Daarom hopen wij dat James zijn tentoonstelling bij WNKL een positieve impact gaat hebben op onze eilandcultuur.

Art exhibition: We Will Dance Again by James Whistler

Wij gaan James Whistler zijn postercampagne een prominente plek geven op onze bakstenen muur. Het worden 12 A4-posters die de winkelmuur vullen. Zondag 27 februari wordt de expositie geopend met DJ's en drankjes, zorg dat je erbij bent! We hebben een klein aantal posters te koop, you snooze... you lose. Zorg ervoor dat je deze getalenteerde grafisch ontwerper volgt op zijn creatieve reis! Instagram: James Whistler

Website/portfolio: https://james-whistler.com/

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page